مهره های پشتی به طور طبیعی دارای یک انحنا می باشد و قوز وقتی مطرح می شود که این انحنا بیش از حد طبیعی باشد . علل و بیماریهای مختلفی می تواند زمینه ساز آن باشد .گاه ممکن است بیماریهایی که باعث درگیری مهره ها می شود سبب تغییر در انحنای مهره ها شود . به همین دلیل لازم است معاینات لازم در مورد میزان این انحنا و نیز علل زمینه ای احتمالی توسط متخصص ارتوپدی انجام شود . درمان آن هم بستگی به نتیجه معاینات و بررسی ها خواهد داشت .
تشخیص این موارد می بایست با معاینه دقیق و عکس برداری های متداول آن انجام می گردد .کمترین فشار با زمانی به ستون مهره ها وارد می شود که وضعیت نشستن و ایستادن به حالت طبیعی نزدیک باشد.بنابراین بدون اینکه در نشستن فشار خاصی به ستون مهره ها وارد کنید سعی کنید در حالت طبیعی و با استفاده از صندلی مناسب یا مبلمان ستون مهره را در بهترین و راحت ترین حالت قرار دهید. راحتی پشت در این حالت مهم است.در صورت بر طرف نشدن ممکن است دچار انحراف ستون فقرات باشید در این حالت درمانهایی لازم است که از آن جمله ورزشهای خاص است.در این مورد به یک متخصص ارتوپدی مراجعه کنید.
در این موارد بهترین روش، استفاده از ورزشهایی برای تقویت عضلات پشتی است:
دو استخوان کتف خود را از پشت به هم برسانید و 60 ثانیه نگه دارید و سپس رها کنید پس از رها کردن دوباره حرکت را تکرار کنید.
این ورزش را روزی حداقل 15 تا 20 دقیقه انجام دهید.تغییر این وضعیت به چند ماه ممارست در انجام این ورزش دارد .
به پشت و بر روی فرش دراز بکشید ،زانو ها را خم کنید بطوری که کف پا ها روی زمین بماند، ناحیه کمر خود را با قدرت بر روی زمین بفشارید، 30 ثانیه نگه دارید ، 30 تا 60 ثانیه استراحت کنید و دوباره این حرکت را انجام دهید.این عمل را هر روز حداقل 15 دقیقه انجام دهید. پس از 1 تا 2 ماه بسته به شدت تمرین ،کاهش قوس محسوس خواهد بود. قوز کمر ناشی از نشستن نامناسب است بنابراین صحیح نشستن وتکیه زدن باید همیشه مد نظرفرد باشد .استفاده از قوز بند هم می تواند تا حدی موثر باشد .
برای معاینات دقیق وبررسی بیشتر میبایست با متخصص ارتوپدی مشورت نمایید